Upis đaka prvaka
Školska 2024/25. godina

Dragi roditelji,

I ove godine će biti dostupna usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje na Portalu eUprava.

Potrebno je da:
     – Budete registrovan korisnik, odnosno imate kreiran nalog na državnom portalu za elektronsku identifikaciju eID.gov.rs
     – Pokrenete uslugu na Portalu eUprava (Usluge → Obrazovanje → eZakazivanje termina u OŠ)
     – Zakažete termin u školi kojoj Vaše dete teritorijalno pripada, za decu koja ne pripadaju teritorijalno, podatke unosi sekretar škole do 20. marta 2024.

Usluga će biti dostupna od 20. marta do 31. maja 2024. godine.

U slučaju nemogućnosti prijave preko portala eUprave, javite se putem elektronske pošte na jpopovicns@yahoo.com, kontaktirajte školu na broj
telefona 021/450-656, ili dođite lično u prostorije sekretarijata škole, radnim danima od 9.00 do 14.30 časova.

Ukoliko je roditeljima potrebna podrška prilikom zakazivanja termina, dostupan je kontakt telefon Ministarstva prosvete: 011/735-0557.

U prvi razred upisuje se svako dete koje je rođeno 2017/2018. godine, koje do početka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.
To znači da se školske 2024/2025. godine u prvi razred upisuju sva deca rođena od 1. marta 2017. godine do kraja februara 2018. godine. Roditelji ove dece imaju zakonsku obavezu da upišu svoje dete u prvi razred.
Upisuju se deca koja teritorijalno pripadaju području OŠ “Jovan Popović” Novi Sad, na osnovu Predloga Sekretarijata za obrazovanje i kulturu Grada Novog Sada. Deca koja teritorijalno ne pripadaju školi  mogu biti upisana u Osnovnu školu “Jovan Popović” uz prethodno podnet zahtev roditelja (za sve informacije obratite se u sekretarijat škole, na telefone: 450-656). Testiranje učenika za upis u prvi razred OŠ “Jovan Popović“ Ravanička 2, vršiće školski psiholog i pedagog.

Nastava u 1. i 2. razredu se izvodi u Maloj školi UVEK PRE PODNE! U školi se organizuje produženi boravak.            

 

Roditelji prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument u papirnom obliku – škola pribavlja svu neophodnu dokumentaciju po službenoj dužnosti elektronskim putem. Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara ili u vojnoj zdravstvenoj ustanovi, biće potrebno da ga roditelj donese u školu.

Pripreme za polazak u prvi razred možete naći na linku: Pripreme za polazak u prvi razred

Kako izgleda naš produženi boravak pogledajte na linku: Produženi boravak

DOĐI I TI DA BUDEŠ DEO NAŠE VELIKE ŠKOLSKE PORODICE!

 

Kontakt: 021/450-833, 021/450-656
e-mail: jpopovicns@yahoo.com

 
 
Uvećaj font