Упис ђака првака
Школска 2024/25. година

Драги родитељи,

И ове године ће бити доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање на Порталу еУправа.

Потребно је да:
     – Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
     – Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
     – Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада, за децу која не припадају територијално, податке уноси секретар школе до 20. марта 2024.

Услуга ће бити доступна од 20. марта до 31. маја 2024. године.

У случају немогућности пријаве преко портала еУправе, јавите се путем електронске поште на jpopovicns@yahoo.com, контактирајте школу на број
телефона 021/450-656, или дођите лично у просторије секретаријата школе, радним данима од 9.00 до 14.30 часова.

Уколико је родитељима потребна подршка приликом заказивања термина, доступан је контакт телефон Министарства просвете: 011/735-0557.

У први разред уписује се свако дете које је рођено 2017/2018. године, које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година.
То значи да се школске 2024/2025. године у први разред уписују сва деца рођена од 1. марта 2017. године до краја фебруара 2018. године. Родитељи ове деце имају законску обавезу да упишу своје дете у први разред.
Уписују се деца која територијално припадају подручју ОШ “Јован Поповић” Нови Сад, на основу Предлога Секретаријата за образовање и културу Града Новог Сада. Деца која територијално не припадају школи  могу бити уписана у Основну школу “Јован Поповић” уз претходно поднет захтев родитеља (за све информације обратите се у секретаријат школе, на телефоне: 450-656). Тестирање ученика за упис у први разред ОШ “Јован Поповић“ Раваничка 2, вршиће школски психолог и педагог.

Настава у 1. и 2. разреду се изводи у Малој школи УВЕК ПРЕ ПОДНЕ! У школи се организује продужени боравак.            

 

Родитељи приликом уписа детета у школу не доносе ниједан документ у папирном облику – школа прибавља сву неопходну документацију по службеној дужности електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

Припреме за полазак у први разред можете наћи на линку: Припреме за полазак у први разред

Како изгледа наш продужени боравак погледајте на линку: Продужени боравак

ДОЂИ И ТИ ДА БУДЕШ ДЕО НАШЕ ВЕЛИКЕ ШКОЛСКЕ ПОРОДИЦЕ!

 

Контакт: 021/450-833, 021/450-656
e-mail: jpopovicns@yahoo.com

 
 
Увећај фонт