”Najveća nada svake zemlje leži u primerenom školovanju mladih” - Erazmo Roterdamski Dobro došli na sajt naše škole ”Najveća nada svake zemlje leži u primerenom školovanju mladih” - Erazmo Roterdamski Dobro došli na sajt naše škole
O nama

Osnovna škola “Jovan Popović”

Nalazi se u visoko urbanom delu Novog Sada, u blizini fakulteta, studentskog kampusa i najlepše dunavske plaže “Štrand”.
Osnovana je 1960. godine i započela je sa radom u staroj školskoj zgradi na Limanu I u ulici Dr Ilije Đuričića broj 2.Tada je školu pohađalo svega 180 učenika raspoređenih u 6 odeljenja, sa svega šest zaposlenih nastavnika, ali s obzirom na to da se broj učenika kontinuirano povećavao, započeta je izgradnja nove školske zgrade u Ravaničkoj ulici u koju se škola uselila 1975. godine.
60+
Godina postojanja
2
Zgrade
700+
Učenika
50+
Nastavnika

Zašto upisati našu školu?

Za proteklih 60 godina, škola je postala jedna od najugledinih osnovnih škola u našem gradu. Škola je uvek išla ispred svog vremena po tehničkoj opremljenosti.

Učenici naše škole postižu zapažajuće rezultate na raznim takmičenjima.

Imamo oformljen stručni tim za zaštitu dece i učenika, koji teži tome da na vreme primeti bilo kakav vid nasilja i reaguje na vreme.

„Sanduče poverenja“ je prostor namenjen tebi, u kojem možeš da izneseš svoje pitanje, problem, nedoumicu, a da to niko drugi ne vidi sem našeg pedagoga.

Kontaktirajte nas

    Uvećaj font