”Највећа нада сваке земље лежи у примереном школовању младих” - Еразмо Ротердамски Добро дошли на сајт наше школе ”Највећа нада сваке земље лежи у примереном школовању младих” - Еразмо Ротердамски Добро дошли на сајт наше школе
О нама

Основна школа “Јован Поповић”

Налази се у високо урбаном делу Новог Сада, у близини факултета, студентског кампуса и најлепше дунавске плаже “Штранд”.
Основана је 1960. године и започела је са радом у старој школској згради на Лиману I у улици Др Илије Ђуричића број 2.Тада је школу похађало свега 180 ученика распоређених у 6 одељења, са свега шест запослених наставника, али с обзиром на то да се број ученика континуирано повећавао, започета је изградња нове школске зграде у Раваничкој улици у коју се школа уселила 1975. године.
60 +
Година постојања
2
Зграде
700 +
Ученика
50 +
Наставника

Зашто уписати нашу школу?

За протеклих 60 година, школа је постала једна од најуглединих основних школа у нашем граду. Школа је увек ишла испред свог времена по техничкој опремљености.

Ученици наше школе постижу запажајуће резултате на разним такмичењима.

Имамо оформљен стручни тим за заштиту деце и ученика, који тежи томе да на време примети било какав вид насиља и реагује на време.

„Сандуче поверења“ је простор намењен теби, у којем можеш да изнесеш своје питање, проблем, недоумицу, а да то нико други не види сем нашег педагога.

Контактирајте нас

    Увећај фонт