Основна школа

“Јован Поповић”

Основна школа “Јован Поповић” налази се у високо урбаном делу Новог Сада, у близини факултета, студентског кампуса и најлепше дунавске плаже “Штранд”.
Основана је 1960. године и започела је са радом у старој школској згради на Лиману I у улици Др Илије Ђуричића број 2.Тада је школу похађало свега 180 ученика распоређених у 6 одељења, са свега шест запослених наставника, али с обзиром на то да се број ученика континуирано повећавао, започета је изградња нове школске зграде у Раваничкој улици у коју се школа уселила 1975. године.
ПАР РЕЧИ...

О ШКОЛИ

Данас у школи предаје 50 наставника, од тога 20 учитељ и 12 дефектолога, а образовно-васпитни процес се остварује у две школске зграде. У старој школској згради, наставу похађају ученици првог и другог разреда редовне наставе и деца оштећеног слуха, а организован је и рад са предшколским узрастом за децу оштећеног слуха и боравак.
У новој школској згради наставу похађају ученици од трећег до осмог разреда редовне наставе која се одвија у 22 специјализоване учионице са припремним кабинетима за наставнике, а ту су и велика спортска дворана, уређени спортски терени, ученичка галерија, летња учионица, атријум, компјутерска учионица, библиотека, медијатека, зубна амбуланта и школска кухиња.
Увећај фонт