ТЕМАТСКИ ИНТЕГРАТИВНИ ДАН – 22.04.2024.- Дан планете Земље

Наша школа је још једном била место сусрета деце, која негује интеркултуралност у школи, подстиче међусобно упознавање и стицање нових пријатељстава и прихватање различитости.Током реализације активности ученици превазилазе језичку баријеру и развијају осећај за очувањем животне средине, значајем рециклаже и обновљивим изворима енергијеученици се деле у групе према сопственим интересовањима, избору начина и метода рада. Ученици су имали прилику да бирају и припремају материјал за рад.

Током сусрета децасу имала прилику да посете Музеј Војводине и да виде различите музејске експонате и уживају у амбијенту Музеја; након посете ученици су имали прилику да обиђу Дунавски парк и центар града.

На крају дружења ученици добијају симболичне поклоне за учешће и успомену на заједничко дружење (у прављењу поклона су учествовала деца).

На зидним паноима у кутку Клуба за учење, направљена је изложба ученичких продуката.

Домаћин: ОШ „Јован Поповић“ Нови Сад

Учесници: ОШ“Сремски фронт“ Шид и ОШ“Бранко Радичевић“ Нови Сад

Аутори сусрета: Горана Петровић – педагог ОШ “Јован Поповић“ Нови Сад и Марија Ерић – наставик енглеског језика ОШ “Сремски фронт“ Шид

Реализатори и организатори: Стојан Димовски – наставник ликовне културе, Снежана Кецо – наставник српског језика и Горана Петровић – педагог ОШ“Јован Поповић“, Марија Ерић – наставник енглеског језика ОШ“Сремски фронт“ и Марија  Стојилковић – наставник српског језика, Кристина Живковић – психолог и Никола Тргић – наставник српског језика ОШ“Бранко Радичевић“ Нови Сад

 

Увећај фонт