ПОСЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА МИЛОША ВУЧЕВИЋА ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, са представницима Градске управе за образовање, посетио је нашу школу у петак, 27.04.2018. Ова значајна посета је очекивана у школи јер су у току велики грађевински радови на обнови школског објекта у Раваничкој 2.

Пројекат реконструкције школе предвиђа замену фасадне столарије, ревитализацију фасаде објекта и санацију санитарних чворова, као и замену електроинсталација уз увођење ЛЕД расвете. Предвиђа се и санација телекомуникационих и сигналних инсталација, постављање инсталације за аутоматску детекцију, као и постављање система за алармирање за случај пожара у школи.

О значају улагања у школу медији су забележили:

 

Средства за реконструкцију ОШ „Јован  Поповић“ на Лиману 2 издвојила је држава, уз значајну подршку града, па је градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, са сарадницима обишао радове на школи.

 

„Захваљујући Влади Републике Србије, односно Канцеларији за управљање јавним улагањима и Марку Благојевићу, Град Нови Сад, Управа за образовање и ОШ „Јован Поповић“ овде на Лиману, су добили 75 милиона динара за значајна улагања, односно реконструкцију исте школе. Можемо да се уверимо да радови теку по предвиђеној динамици, да су интензивни и значајни, да после неколико деценија имамо озбиљна инвестициона улагања“, рекао је Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и још је додао:

 „Осим тога, Град је из свог буџета издвојио око 5,5 милиона динара за улагање у кухињу и трпезарију за други објекат школе“.

 

За време извођења радова наставни процес тече редовно, добром организацијом одговорних у школи.

 

„Мења се расвета, биће то најмодернија ЛЕД расвета у ОШ „Јован Поповић“, затим се ради комплетна фасада, нисам се питао око боје, можда бих имао предлог око неке друге боје али могуће да ја немам укуса. У току је замена санитарних чворова за све ђаке и за запослене у школи“, прецизирао је градоначелник.

По окончању радова, како је навео, биће подигнута енергетска ефикасност објекта ове основне школе, чиме ће бити умањена и средства потребна за загревање и хлађење објекта.

 

Ово је најзначајније улагање од када је школа изграђена, давне 1975. године.

После грађевинских радова следи и уградња најсавременијег видео надзора. Ученици и радници школе ће по завршетку радова имати оптималне услове и потпуну безбедност у школи.

 

Милан Татић, в.д. директор ОШ „Јован Поповић“, после речи захвалности Влади Републике Србије, градоначелнику и Градској управи за образовање, рекао је:

 

 „Само бих додао да се радови изводе за време наставе која тече беспрекорно. Захвалио бих се ученицима и наставницима као и родитељима који имају разумевања за овако велике радове који су у току и који ће бити готови крајем другог полугодишта, када и деца заврше друго полугодиште“.

 

Уважени гости су обишли школу са задржавањем у појединим њеним просторијама, ради потпуног увида. Задовољство је било велико и обострано.

 

ПОСЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА МИЛОША ВУЧЕВИЋА ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“